Karaciğer Büyümesi Nedenleri Ve Tedavisi hakkında faydalı yazılar

15 Şubat 2017 Çarşamba

Karaciğer İçin Faydalı Bitki Çayları


 
Karaciğer İçin Faydalı Bitki Çayları

Karaciğer İçin Faydalı Bitki Çayları

 Kanı filtreleyen, vitamin ve mineralleri işlemeye çalışan, kırmızı kan hücrelerini yenileyen ve sindirim için safralar üreten kara ciğer, bu çok önemli fonksiyonlarını yerine getirirken bir çok toksin maddeyi de depolamak zorunda kalır.

Karaciğerin temizlenmeye ihtiyacı olduğundan dolayı fazla yorgunluk, sebepsiz nefes kokusu, ciltte kaşınmalar, sindirim problemleri ve iştah kaybı gibi çeşitli belirtilerden anlamanız mümkündür.

Bu tür toksinlerin ve diğer çeşitli zararlı birikimlerin vücudumuzdan dışarı atılması, karaciğerin temizlenmesi için kilit nokta safra üretimini desteklemektir. Bunun için de, safra üretimini arttırdığı bilinen deve dikeni ve kara hindiba vb. çaylar içilebilir.

Bu çayların kontrollü tüketiminin her hangi bir yan etkisi bulunmamakla beraber, bitkisel ürünleri tedavi amaçlı tüketmeye başlamadan önce Uzman bir Hekime danışmak en güvenlisidir.

 
Devedikeni

Meryem ana dikeni, boğa dikeni, mübarek dikeni vb. isimlerle de bilinen deve dikeni kara ciğeri temizlemek için en çok tavsiye edilen bitkiler arasında ilk sırada yer alır. Deve dikeninin içinde bulunan “silymarin” ve “silyin” isimli kimyasallar gıdalar aracılığıyla alınan zararlı toksinlerin vücut tarafından emilmeden sistemden atmasına yardımcı oluyor. Ayrıca "Dünya Sağlık Örgütü" (DSÖ) tarafından yayınlanan farklı dosyalarda deve dikeni, mantar zehirlenmesine karşı etkili bir bitki olarak ilk sırada yer alıyor.
 

Kara hindiba

Sindirim sistemini destekleyen bir ot olan kara hindiba safra üretimini arttırarak kara ciğerde biriken zararlı toksinlerin, dışkı sayesinde atılmasına yardımcı oluyor. Ve bunun ile birlikte bitkinin iltihap önleyici özelliği, kara ciğer tahribatına sebep olan iltihaplanmaların tedavisine yardımcı olabilir. Kara hindiba çayının diğer yararları arasında; kan şekeri düzeyini koruması, kolesterolü düşürmesi, idrar söktürücü olması ve "antioksidan" olması özellikleri gösteriliyor.
 
Karaciğeri Temizlemek İçin Diğer Öneriler

     - Az alkol mamülü tüketiniz
     - Kara ciğerdeki kolesterol derecesini düşüren pektin bakımından zengin portakal veya elma tüketin
    - Yeşil yapraklı sebze, soğan vs. tüketiniz.
    - Yağ alımını mutlaka azaltınız.
    - Sodyum yani tuz tüketimini azaltınız.
    - Yüksek kolesterol içeren gıdaların tüketimini kesinlikle sınırlandırınız
    - Kahve veya çayı azaltmak karaciğerin temizlenmesine kuşkusuz yardımcı olacaktır
    - Düzenli olarak limon suyu içmek, karaciğeri toksinlerden %100 arındırır
    - "C" ve "E" vitamini yönünden zengin olan domatesi tüketiniz.
    - Kara ciğeri temizlerken yeşil çay içmek, bağışıklık sisteminizi  kuvvetlendirir
    - Günde sekiz bardaktan az olmamak üzere sık sık su için
    - "Selenyum" ve "antioksidan" bakımından zengin olan sarımsak tüketiniz.

İnternet'te bir çok kaynakta bulabileceğiniz “kara ciğer temizleme yani detoks diyetleri” konusunda bilimsel bir araştırma sonucu ve bu diyetlerin yararları hakkında yabancı hastane kaynaklarında bir veri bulamadık. Bu diyetlerin bazılarının fazla kilo kaybına yol açtığı ve vücudu yorduğu söylendi. Bu sebeple "detoks" diyetine başlamadan önce, olası yan etkilerinden korunmak için alanın prof. uzman bir doktora danışmanızı ve kulaktan dolma bilgilerle kesinlikle "detoks" yapmak yerine, sizin için özel olarak hazırlanmış olan detoks diyetini uygulamanızı tavsiye ederim.***

   

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.