Karaciğer Büyümesi Nedenleri Ve Tedavisi hakkında faydalı yazılar

27 Şubat 2017 Pazartesi

Karaciğer Yağlanmasına Karşı Maydanoz Kürü

 
Karaciğer Yağlanmasına Karşı Maydanoz Kürü

 

Karaciğer Yağlanmasına Karşı Maydanoz Kürü


Epatomegali olarak da tanımlanan karaciğer büyümesi, karaciğerin normal olan büyüklüğünün fazlasına ulaşması problemidir. Farklı unsurlardan dolayı karaciğer normal büyüklüğünün dışına taşar. Bir başına hastalık olmasa bile kalp yetmezliği, karaciğer iltihaplanması ve kanser gibi rahatsızlıkların belirtisi olarak yorumlanır. Karaciğer büyümesine etki eden rahatsızlığın tespiti ve tedavisi çok önemlidir. Etmen hastalık tedavi edilmedikçe karaciğer büyümesi önlenemez.

Özellikle belirti göstermeden gelişen karaciğer büyümesi, etken hastalık belirtileri sebebi ile gözetim altına alınırlar. Yapılan araştırmalar sonucunda karaciğer büyümesi olarak ortaya çıkar.

Bazı durumlarda hasta da karaciğer büyümesine bağlı olarak "sarılık hastalığı" fark edilir. Karnın sağ üst tarafında ağrı hissedilmesi en belirgin belirtiler arasında sayılabilir.

Karaciğer büyümesine etki eden unsurlar; fazla alkol tüketmek karaciğerler de büyüme yapabilirler. Karaciğerler de fazla yağlanma da karaciğer büyümesine etmendir.

Modern Otacı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu öncelikle hasta o olan bireylerin, doktorların verdiği tedavileri uygulamasını öneriyor. Karaciğeri korumak için ilk sırada alkol kullanımını azaltmaları hatta bırakmaları ile sigara kullanmamalarını öneriyor.

Bitkisel destek olarak da karaciğer hastalarına "maydanoz ve limon" kürü tavsiye ediyor. Maydanozu uzun yıllar araştıran "Saraçoğlu", maydanozun koolay bir şekilde çalışmasını sağlayan mükemmel bir gücü olduğunu söylüyor." Maydanoz kürü", karaciğeri arındırarak karaciğerin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.

Maydonoz Kürünün Hazırlanışı

15-16 adet taze doğal maydanozu mutfak robotuna veya blendırla eliniz ile biraz parçalayıp atınız ve üzerine yarım limon suyu ve yarım bardak su ilave katınız. Güzelce karıştırdıktan sonra sabah kahvaltısından, en erken 10 dakika önce aç karnınıza içiniz. 15 gün ara vermeden her gün sabah bu "kürü" uygulayınız ve 15 günlük uygulamadan sonra 7 gün ara veriniz. 7 gün aradan sonra tekrar 15 gün aynı şekilde uygulayınız. Karaciğer yağlanması için bu kür sadece 15 gün uygulanır. Bu küre ek olarak aynı günün akşam yemeklerinden 2 saat sonra "lavanta kürü" de uygulanır. Kısaca, 15 gün boyunca her gün sabahları aç karnına" maydanoz-limon", akşam yemeklerinden 2 saat sonra da" lavanta kürlerinin" uygulanması gereklidir. Duruma göre "kür tekrar" uygulanabilir.***

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.