Karaciğer Büyümesi Nedenleri Ve Tedavisi hakkında faydalı yazılar

16 Şubat 2017 Perşembe

Karaciğer İçin Faydalı Gıdalar


Karaciğer İçin Yararlı Gıdalar

 Karaciğer İçin Faydalı Gıdalar


Karaciğeri temizleyen besinler günlük beslenmenizde daha çok yer alır ise, hem sağlığınızı koruyabilir hemde kilo verme şansınızı artırabilirsiniz. Kalorisi düşük, besin değeri yüksek kara ciğeri temizleyen besinler ‘Artık Diyet Zamanı’ haberinde!

Elma

Elma, pektin isimli bağırsaklar için son derecede faydalı bir "lif" içeriyor : atıklarla birlikte bağırsakları temizliyor ve faydalı bakterilerin üremesini sağlıyor. Ayrıca barındırdığı “quercetin” isimli bir "flavonoid pigmenti" sayesinde de damarları kolesterol birikimine karşı etkili olarak koruyor ve kanın "glisemik" oranını kontrol altında tutmak için yardımcı oluyor.

Limon

Güne bir bardak limon suyu karıştırılmış su ile başlamak, kara ciğeri temizleyen en iyi kürlerden bir tanesidir. C vitamini içeriği ve “limonene” ve sitrik asitin eş zamanlı olarak bulundurulmasıyla safra kesesini uyararak yağların ve alkol sindirimini bir an önce hızlı bir şekilde harekete geçiriyor. Potasyum' da içeren limon, böbreklerin çalışmasına fevkalade bir şekilde yardım sağlıyor.

Kuru erik

Bağırsakları rahatsız etmeden besinlerin geçişini kolaylaştıran en önemli etkeni, yüz gramında 7 gram kadar bulunan ve su da çözülebilen ve çözülemeyen cinsinden liflerdir. Barındırdığı "glüsit" yani ŞEKER, bünye tarafından yavaşça emildiği için, kandaki şeker miktarının hızlı artışının önüne geçiyor. Antioksidanları ise toksinlerden arındırmaya da güzel bir şekilde yardımcı oluyor.

Hindiba

Hem taze, hem kurutulmuş olarak kullanılan hindiba bitkisi, bağırsak geçişini kolaylaştıran lifler sağlıyorlar. Bu liflerin arasında “inülin” prebiyotik bir etkime göstererek faydalı bakterilerin üremesini sağlıyor. Hindibanın acımsı tadı safra kesesini uyarması ve sindirim salgılarının üretimine sebebiyet vermesi yönünden daha iyi bir sindirim sağlıyor.

Sarımsak

Dünyanın en yararlı besinleri arasında yer alan sarımsak, balık gibi içerisinde bazı ağır metaller barındıran besinlerin organizmadan atılmasında yardımı dokunuyor. Ayrıca kükürt içeren türevleri sayesinde bağırsakları “kötü” bakterileri almayan güçlü bir antiseptiktir. Safra kesesinin safra salımını destekler. Her gün bir-iki diş sarımsağı pişmiş sebze ve salatalara eklemek yeterli…

Pancar

İster iseniz çorbasını yapın ister iseniz salatanıza ekleyin, ama kesinlikle pancar tüketin. Neden diye mi ? soruyorsunuz ? Pancara kırmızı rengini veren "betalain" maddesi, kara ciğer fonksiyonlarını desteklerken, safra salgısını akışkan bir hale getiriyor. İçerisin de ayrıca “methionine” isimli, bedenin atıklardan arınmasını sağlayan bir "amino" asitte içeriyor. Bu kök bitki, hem kötü kolesterolün azalmasına, hem de iyi kolesterolün çoğalmasını sağlıyor.

Brokoli, karnabahar, karalahana

Brokoli, karnı bahar, kara lahana vb. sebzeler antioksidan yönünden son derece zengindirler  Örneğin ;( C vitamini, beta karoten, "lutein", “zeaxanthin”). Bağırsakların temizlenmesi için en gerekli lifleri temin edip, yararlı bakterilerin yükselmesini sağlıyor. Kara ciğeri toksinlerden arındıran bir madde içermesindendir ki ona da faydası bulunuyor.

Havuç

Hakkında ; ‘içerisinde şeker vardır, o yüzden az yenmelidir’ türünde efsane çıkmış bile havuç çok sağlıklı bir yiyecektir. İçerdiği beta karoten, "lutein" ve “zeaxanthin” vb. serbet radikallerin zararlarını etkisizleştiren anti oksidan'ların dışında "lif" bakımında zengin olan havuç, genellikle pişmiş biçimde yendiği zaman bağırsakların atıklardan temizlenmesini sağlayıp, sindirimle ilgili problemleri gidermeye yardım sağlıyor.

Kivi

Bağırsakların daha iyi çalışmasında uyarıcı etkisi bulunan "lifler" içermektedir. Aynı öğünde tüketilmesi şartı ile, proteinlerin emilimini kolaylaştıran bir "enzim" barındırıyorlar. Böbreklerin çalışmasını kolaylaştıran "potasyum" içeriği sayesinde vücudun su tutmasının engellenmesini sağlıyor.

Karaciğeri temizleyen kürler

Kara ciğeri temizleyen besinlerden bir diyet listesi hazırlayıp, size uygun kara ciğeri temizleyen "kür" yapabilirsiniz dedik ve yaptık. Örnek vermek gerekir ise ; Sabah uyanır uyanmaz bir bardak limonlu su içilebilir, kahvaltınız da elma, kivi, havuç yiyebilir öğle yemeğinde karnı bahar yemeği yiyebilir, akşamları ise kara ciğeri temizleyen sebzelerden bir yemek yapabilir yani gün boyu kara hindiba çayı içebilirsiniz...***

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.