Karaciğer Büyümesi Nedenleri Ve Tedavisi hakkında faydalı yazılar

20 Şubat 2017 Pazartesi

Karaciğere İyi Gelen Besinler Nelerdir?

 
Karaciğere İyi Gelen Gıdalar

Karaciğere İyi Gelen Besinler Nelerdir?

İnsan, ne tarz besinler tükettiğine bağlı olarak karaciğerini ya daha kötüleştirebilmekte yada daha fazla iyileştirebilmektedir. daha kolay tarif etmek gerekir ise ; hasar gördükten sonra karaciğer kendini yenilemek için sağlıklı bir diyet listesine ihtiyaç duymaktadır. Doğru gıdalarla beslenmek,  karaciğerin daha sağlıklı ve zinde olmasını sağlamakta ile birlikte yenileme şansını da yakalamaktadır. Alkollü içecekler, direk karaciğer de kimyasal maddelerin vücuttan atılmasını zorladığı için karaciğerin yükünü fazlalaştırmakta, dolayısı ile karaciğerin kendisini yenileme zamanını uzatmaktadır. Özet geçmek gerekir ise, beslenmenizden her türlü alkollü içeceği çıkarmalı ve diyet listenize devam etmelisiniz. Tereyağı, kızarmış gıdalar, hamburger, yağlı etler, pastırma, biftek ve sosis vs yağlı ürünlerden karaciğer hastalığı tehlikesi yüzünden veda etmek zorundasınız.

Sağlıklı beslenmenize veya diyeti listenize sebze ve meyveleri alarak, karaciğer'in kendini yenilemesini hızlandırabilirsiniz. Anti oksidan yönünden oldukça zengin olan soğan, lahana, pırasa, roka, acı kabak vb. sebzelerin dışında elma, portakal ve çilek vs meyveleri gıda olarak alabilirsiniz. Vücudunuza zararlı cisimlerin yada toksinlerin atılmasında karaciğere yardım edebilecek, karaciğerin kan arındırıcı kapasitesini fazlalaştıracak C vitamini açısından zengin olan limon suyu içilmesi önerilmektedir.

Yoğurt vb. probiyotik gıdalar karaciğerin sağlıklı durmasına yardımcı olacaktır. Yoğurdun içindeki canlı ve yararlı bakteri kültürleri, karaciğerin kimyasal tepkime hızı seviyesini fazlalaştırmaktadır. Zerdeçal ile sarımsak benzeri baharatlar da karaciğerin sağlığı açısından son derece faydalıdır. Sonuçta insan karaciğerinin kendini yenileme yeteneği çok dikkat uyandırıcıdır Aşırı oranda ve düzenli aralıklarla alkollü içecek tüketildiğinde karaciğer üstünde oluşabilen yağ tortuları, alkollü içecek kullanımı bırakıldığı zaman aynen geri döndürülebilir bir durumdadır. Kronik karaciğer hasar görmüş bireylerin, kalıcı yara dokusu oluşumunu önlemek ve karaciğer hücrelerinin yenilemesine destek sağlamak amacı için gerekli tedavi uygulamasını alarak besleyici bir diyet listesi takip etmeleri önerilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.