Karaciğer Büyümesi Nedenleri Ve Tedavisi hakkında faydalı yazılar

18 Şubat 2017 Cumartesi

Karaciğeri Yoran Gıdalar Nelerdir?

 

Karaciğeri Yoran Besinler

 

  Karaciğeri Yoran Gıdalar Nelerdir?


Karaciğer insanın bedenindeki en büyük organıdır ve bütün fiziksel fonksiyonlarda direk yada dolaylı olarak paya sahiptir. Sindirim sistemindeki fonksiyonu ise çok önem arz etmektedir; mesela, safra sıvıları on iki parmak bağırsağı sayesinde sindirim sistemine girmesi sağlanır. Bu sıra dışı organ ile ilgili detaylara girmeden hemen kısaca onun fonksiyonlarına değinereksağlıklı bir karaciğerin vücudumuz için ne kadar önemli olduğunu idrak etmeye çalışacağız. Karaciğer karbon hidrat metabolizmasına katılırken ve kan şekeri seviyesini denetlemeye çalışan en önemli organlardan bir tanesidir. Protein metabolizmasında aminlerin uzaklaştırılması işlemi yani Deaminasyon amin grubunun yer değiştirmesi olayı yani Transaminasyon aminoasit dönüşümü proteinin birimleşmesi yani albümin fibrinojen protrombin ile kan pıhtılaşmasında rol oynayan diğer etmenler protein metabolizmasının son ürünü olmuş olan "üre" birleşmesi gibi fonksiyonları görev edinmiştir. Yağ metabolizmasında da trigliserit fosfolipit ile kolesterol bileşimlenmesi karaciğer tarafından gerçekleştirilmiştir. Bütün Bunlara ek olarak da karaciğervitamin metabolizmasına katılmaktadır. Bu faaliyetler etrafında ilk olarak bir arıtma organı fonksiyonunu da görev edinmiştir.

Metabolizma zaman zarfı sonunda ortaya çıkan veya dışarıdan alınmış olan ilaç zehir vb. zararı dokunabilecek olan maddelerin vücuttan atılması, karaciğerin faaliyetleri sayesinde gerçekleşmektedir. Bu faaliyetler hormonların genellikle de östrojen vb. steroit hormonların vücuttan atılmasını sağlamaktadır. Karaciğer rahatsızlıklarında vücuttan atılamayan östrojen erkeklerde nonoşlaşma belirtilerinin görülmesine sebebiyet verir. Sağlıklı bir karaciğer bağışıklık sistemine de son derece girişken bir şekilde katılmaktadır.


Bu sıra dışı organ uyuşturucular kimyasal cisimler etraflıca zehirler yapay olan besin katkıları ve hasar yaratabilecek her türlü zararlı cisimden temizler bedeninizi. Karaciğeri en çok yoran olaylarda öncelikle bu tür fonksiyonlardır. Kısa geçilmeye çalışılan bu birkaç misal, sağlıklı bir kan yapısı iç salgı bezleri sistemi sindirim fonksiyonları ile genel metabolizma yönünden karaciğerin ne kadar önemli olduğunu kavrayabilmemize yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. Farklı vicutsal fonksiyonlarla yakından bağıntılı olduğundan dolayı çeşitli aksaklıklar ile hastalıklar karaciğeri ve fonksiyonlarını etkilemektedir. Bu durumda karaciğerin sıradan bir işlevsel aksaklığı da vücudun her hangi bir bölgesinde belirtiler gösterecektir mesela ; deri sorunları/rahatsızları gibi...


Karaciğer kuvvetlendirici bitkiler ile karaciğer korunabilir. Önem arz eden sıraya göre bu bitkiler: Deve dikenleri tohumları hindi balar kara turplar mübarek dikenleri civan perçemleri kırlangıç otlarıeğir kökleri pelin otları küçük kantaronlar mayıs papatyaları ada çayları ısırgan otları frenk kimyonları. Çok rastlanan bir hastalık söz konusu olmasa dahi çoğunlukla karaciğerin desteklenmesi gerekmektedir. Karaciğer, kökenli fonksiyon aksaklıklarıyla çokça karşılaşmaktadır. İnsanlar arasında ilk bahar temizliği anlamına gelen ve uygulanmakta olan şifalı bitki ve kürlerde kullanılan, özel bitki karışımlarının zemini karaciğeri uyarıcı ve kuvvetlendirici olan bitkiler oluşturmaktadır. Bu sayede karaciğer vitamin yönünden çok zengin olmayan kışlık gıdalardan sonra ilk baharda temizlenir kuvvetlenir ve genel sağlığı kolaylık ile destekleyebilecektir.

Gelişmiş olan bölgelerde beslenme şekli sene boyunca her sezonda dengeli ve besleyici olabilmektedir. Fakat tüketilen bu gıdalar özellikle kimyasal cisimlerle zehirlenmiş olmaktadır ve bu durumla başa çıkabilme açısından organizmalara çetin sorunlarla karşı karşıya bırakır. Bu sebepten dolayıdır ki senin her sezonun da bir vücutsal olarak ilk bahar temizliği mutlaka yapılmalıdır.

Herşeyden önce yapılması gereken karaciğeri ve bütün sindirim sistemini centiyane kökü eğir kökü pelinotu vs. acı cisimler içeren bitkilerle kuvvetlendirmektir. Karaciğer kuvvetlendirici bitkiler ile karaciğer bilerek temizlenmelidir. Bu bitkiler içinde büyük etki bölgesi ve kolay kullanım şekli sebebiyle hindi ba ve kara turp en önde gelmektedir. Hindi ba kökü ile yaprakları aynı zaman içerisinde böbrekleri uyararak organın yardımı ile bütün vücudun temiz tutulmasını sağlayabilen sıra dışı bir karaciğer kuvvetlendiricisidir. Karaciğere uygulanan bu tedavi  uygulaması esnasında mide de centi yane kökü küçük kantaronlar mayıs papatları vsç bitkiler ile kuvvetlendirilmelidir. Aynı oranda sistemin güçlenmesi gereken diğer organları da göz önünde alınmalıdır. Son derece etkili karaciğer kuvvetlendirici bitki karışımı: Hindi ba 2 ölçek civan perçemi 1 ölçek eğir kökü 1 ölçek ada çayı 1 ölçek mayıs papatyası 1 ölçek.


Bitkiler çok ince kıyılarak ölçülecektir ve güzelce karıştırılacaktır. Yarım yada bir tatlı kaşığı bitki orta boy olan bir su bardağı dolusu haşlanmış olan su ile kaynatılır 10 dakika demlenmeye bırakıldıktan sonra da bir güzel süzülecektir. Yemeklerden hemen sonra 1 bardak olarak gün içerisin de 3 bardak çay içilmelidir. Karaciğer ile safra kesesiyle ilgili her türlü sorunda katı bir beslenme listesi uygulanması kesinlik ile kaçınılmazdır. Bu tarz  diyet listesi ile varılan öncelikli netice sindirim sebebiyle meydana gelecek olan yükten karaciğeri korumak ve gereği olmayan fazla ağrıların oluşmasını engellemektir. Bu tarz bir diyet listesinin asıl kuralları ise oldukça kolaydır aslında mesela : Yağ da ve ateşte kızartılan ürünlerin geneli, ağır salçalı veya yağlı yemeklerdir ve yağ alkollü içecekler, turşular konserveler vs. kuşkusuz ki kesinlikle tüketilmemelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.