Karaciğer Büyümesi Nedenleri Ve Tedavisi hakkında faydalı yazılar

26 Şubat 2017 Pazar

Karaciğer Rahatsızlıklarının Belirtileri

 
Karaciğer Sorunları

Karaciğer Rahatsızlıklarının Belirtileri

 Karaciğer vücuttaki "detoks", enfeksiyonlarla savaşan, vitamin ve enerji depolama ve sindirimini tetikleyen, safrayı ayrıştırma gibi önemli işlevleri taşır. Bu organa iyi bakmanız çok ama çok önemlidir. Çünkü ; karaciğer toksinleri sisteminizden atar ve kanı temizlerler.

Karaciğer sorunları karaciğerin verimli ve etkili işlevini önleyen bir çok sebepten dolayı ortaya çıkmaktadır. En yaygın kara ciğer hastalıkları fazla alkol ve temiz olmayan yiyeceklerin tüketiminden kaynaklanmaktadır.

Ayrıca karaciğer bağışıklık sistemi gibi dahili öğeler tarafın dan da hasar görebilir  ve iltihaplanma ile diğer problemlere karşı güçsüz düşebilir. Bu yüzden sağlıksız bir kara ciğerin belirtilerini bilmekte fayda var:

Karaciğer Problemlerinin Belirtileri

    - Son dönemlerde çoğunlukla çok ilaç almak, karaciğerinizin normal işlevlerini kötü yönde etkiliyor olabilir.
    - Belli ilaçları uzun vade kullanmak kara ciğeri kötü etkileyebilir.
    Günde beş defadan fazla düzenli olarak alkollü içecekleri tüketmek kara ciğer hastalıklarına yol açar.
     - Aile geçmişinizde kara ciğer hastalıkları olması organınızı kötü etkileyebilir.
    - Kalp yada "diyabet" için ilaç almak.
    - Zayıf sindirim, karın ağrısı ve kabız olmak.
    - Genellikle yağlı yiyeceklerden sonra baş dönmesi olması.
    - Hassas bağırsak sendromu olması.
    - Ağız kokusu ve dilde beyaz lekeler olması.
    - Ruh halinde değişiklikler olması, depresyon veya zayıf hafıza -kara ciğer işlevini yerine getiremediğinde vücuttan atılamayan toksinler kan yolu ile beyine gider ve beynin işlevini etkilerler.
    - Ateşlenme, deri enfeksiyonları, astım hastalığı.
    - Yüksek kan basıncının olması.
    - Şişkinlikler ve sıvı tutulumu olması.
    - Baş ağrılarının artması.
    - Dengesiz şeker oranları.
    - Safra kesesi hastalıklarının oluşması ve taşlarının oluşması.
    - Aşırı vücut sıcaklığı yaşama.
    - Antibiyotik gibi ilaçlara karşı düşük direncinizin olması.

Karaciğer Rahatsızlıklarının Semptomları

    - Cildinizde ve gözlerinizde sarılık.
    - Ağrılar ve karnınız da şişkinlikler.
    - Hassas cilt yapınızda -kaşıntı, tahriş ve şişkinlikler meydana gelme.
    - İştah kaybı, baş dönmesi ve sürekli yorgunluklar oluşması.

Eğer bahsi geçen semptomları yaşıyor iseniz hemen doktorunuza başvurunuz. Ayrıca alkollü meşrubatlar, "marine" edilmiş yiyeceklerden, sakatat ve kızartmalardan mutlaka uzak durunuz. Kara ciğer sorununuzu tedavi etmek ve bu organa normal işlevini kazandırmak için hekiminizin verdiği sağlık tavsiyelerine uymalısınız.

Bir diğer yandan, "diyabet'ik" bireyler, fazla alkollü içecek tüketenler, laboratuvarlarda kan, virüs, bakteri gibi kimyasal cisimlerle çalışan bireyler, "obezite problemi yaşayan kimseler ve steril olmayan iğnelerle dövme yaptıran şahıslar kara ciğer problemi yaşama riski taşırlar.

Kişisel sağlık herkesin kendi sorumluluğu altındadır, bu yüzdende vücudunuzun verdiği sinyallere çok ama çok dikkat etmelisiniz. Eğer aç iseniz yemek yiyiniz, ama aynı zamanda fazla tokluk yaratacak kadar da yemeyin. Onun yerine vücudunuzun ihtiyacı olan besinleri veren doğal meyve suları ve meyveler ile bol bol su tüketiniz. Eğer gereksiz yere yemek yemeye zorlar iseniz, kara ciğerinizin fazla çalışmasına ve dolayısı ile hastalıklara yol gösterirsiniz.

Günde 1,5-2 litre bardak su içmelisiniz. Su karaciğerin "detoks" sürecine yardım etmektedir ve böbreklerinizi temizler. Ayrıca ; fazla şeker yemekten mutlaka kaçınmalısınız. Çünkü ; Kara ciğerin görevi, "yağları" ve "kolesterolleri" dönüştürmek olduğundan fazla şeker yemek vücudun sağlıklı bir şekilde işlemesine engel olacaktır.

Sağlıklı bir karaciğer için yapay tatlandırıcılar tüketmemeniz kesinlikle şarttır. Vücut kan da belli miktar da şekere ihtiyaç duyar ; bu şeker taze meyvelerden yada şeker otu yani "Stevya" gibi doğal olan tatlandırıcılardan elde edilebilmektedir.

Son olarak eklemek isterim ki ; karaciğerinizi fazla çalıştırmayın. Kimyasallar ve "pestisitler'le" kaplı temiz olmayan meyve veya sebzelere maruz kalarak "enfeksiyon" olasılığınızı arttırmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.