Karaciğer Büyümesi Nedenleri Ve Tedavisi hakkında faydalı yazılar

22 Şubat 2017 Çarşamba

Enginar Karaciğer Sağlığı İçin Nasıl Yenmeli?

 
Enginar Karaciğer Sağlığı İçin Nasıl Yenmeli?

Enginar Karaciğer Sağlığı İçin Nasıl Yenmeli?


Karaciğer omurgalı olan ve bir takım diğer hayvanlar için çok önemli olan bir organdır. Kırmızı kan hücreleri üretiminde, plazma ile protein sentezi, glikojen saklanmasında, hormon üretimi vs. vücudumuzda bir çok bölgede işlevi vardır.  Vücudumuzda kaşıntı, sararma, cildimizde kırmızı leke, özellikle çok rastlanan karın şişmesi, ayak altlarında normal olmayan sıcaklık artışları, erkeklerde meme uçlarında oluşan büyümeler ve genişlemeler önemli olan, karaciğere bağlı olarak gerçekleşen hastalıkların bir belirtisidir. Bunun gibi ve buna benzeyen durumlarda bir hekime danışıp bu problemlerin kaynağının araştırılması muhakkak gerekmektedir.


Sağlık yönünden Enginar yaprağı tüketecek isek gövdesinden önce yapraklarını yiyeceğiz. Enginarı yapraklarını nasıl pişirebiliriz ? Tüm olarak aldığımız Enginar'ın yapraklarını, sivri uçlarını ve sapını bir makas yardımı ila temizleyelim. Eskimiş olan ve çürümüş yaprakları kullanmayalım. Enginar yaprakları bütün şekilde tencereye yerleştirelim ve bir tuz ekleyerek yaklaşık 45-50 dakika kadar orta bir ateşte pişirelim ancak tencerenin kapağı kapatmayalım hava almayan enginar yapraklarının rengi kahverengiye dönecektir ve biz bunun olmasını istemeyiz. Haşlanan Enginar yapraklarını süzerek iyi haşlanmış olan yaprakları kolay bir şekilde ayıralım. Küçük olan yapraklar da dahil yoğurt ile iyi bir lezzet elde edip bir güzel yiyebiliriz.


Karaciğer ile yapılan araştırmalar sonucunda kendini 6 ay gibi bir zaman diliminde yenilemesi ile kendini en hızlı yenileyebilen ve temizleyebilen organdır. Karaciğer de meydana gelen yağlanma belirtileri uzun bir süre kendini göstermeyerek senelerce saklı kalabilir. Karaciğer’de meydana gelebilecek problemler dışında, karaciğerimizi doğru beslenerek koruyabiliriz. Enginar, papatya giller ailesinden olup 16. yüz yılda Avrupa kıtaların da asil bir bitki olarak kabul gören, kral ve zengin olan ailelerin sofrasını süsleyen, neyse’ki günümüzde zengin olmamıza gerek kalmayan pazarlarda rahatlıkla bulabileceğimiz karaciğer akranı bir bitkidir. Enginarın yaprakları, kanımızdaki kolesterol seviyesini belirleyen, asıl enzimin üretimini baskı altında tutar. Kanımızdaki kolesterol normal seviyelere geldiği zaman da kolesterolü süzmek ile görevli olan karaciğerin yükünü azaltır. Enginarın yaprakları, safra akışını tetikleyerek karaciğerdeki toksinlerin atılmasına yardım eder.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.